lotus lerarenopleiding

l

 

4 jarige opleiding tot yogaleraar

In Shraddhâ kan een 4 jarige intensieve yogaopleiding gevolgd worden
ingericht door Yoga School Brugge .

De opleiding volgt de traditie van T. Krishnamacharya zoals deze doorgegeven werd aan zijn zoon T.K.V. Desikachar.

HET IS BELANGRIJK als u YOGA DOORGEEFT DAT U DIT DOET VANUIT EEN TRADITIE. Een traditie volgt een lijn, een structuur die vele jaren werd doorgegeven gedurende vele generaties van leraar op leerling.

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands .


T.Krishnamacharya was een verlicht meester die de yoga toegankelijk maakte voor vrouwen en voor het westen. Hij individualiseerde het yogaonderricht.
Zijn belangrijke inzicht was: Niet de vorm primeert, maar de functie. Als er aanpassingen moeten gebeuren dan moet de vorm aangepast worden zodat de praktijk haar doel blijft dienen.

Hij stierf op 101 jarige leeftijd. Veel yogascholen met autoriteit werden diepgaand door T.Krishnamacharya beïnvloed. 4 beroemde leerlingen van hem: B.K.S. Iyengar, Patthabji Jois, Indra Devi en T.K.V. Desikachar zijn wereldwijd bekend.

De opleiding wordt gegeven door

Beiden zijn terdege opgeleid in de traditie van T. Krishnamacharya en leerling van Bernard Boauanchaud die zelf jarenlang leerling was van T.K.V. Desikachar. Ze assisteerden beiden in de opleidingen van Bernard Bouanchaud

Het is nu een unieke gelegenheid om een opleiding in het nederlands te volgen in die traditie. Het is eveneens een voortzetting van het onderricht van wijlen Amanda Denaux.

De opleiding omvat een 4 jarige intensieve studie van 500 uren: per jaar verdeeld over: 6 WE en één zomerstage van een week per jaar .
Ze is in de eerste plaats bedoeld als persoonlijke ontwikkeling voor de student met daarnaast de mogelijkheid om les te geven.

De opleiding is erkend door de yogafederatie.


Op het programma staat:
onder andere: diepgaande studie van de houdingen met therapeutisch effect, methodiek van het lesgeven en praktijk, Prânâyâma, anatomie, âyurveda, chanting, studie van de indische teksten zoals: Yoga sûtra, Samkhya Kârikâ, Hatha yoga praîipikâ, Bagavad Gîtâ , Taitirya Upanishad, ...

Meer info: klik op programma en folder

VOOR INFO EN CONTACT:

Maria Clicteur

Jens Keygnaert

 

ER START EEN NIEUWE VIERJARIGE OPLEIDING IN OCTOBER 2024. De inschrijvingen zijn open.

Het volgen van een dergelijke opleiding betekent een evolutiesprong voor uzelf.

WAAR: Yogacentrum Shraddhaa, Kapellestraat 34 , 8210 Loppem
(Locatie ligt op 5 min van de afrit autostrade Brussel - Oostende)
INSCHRIJVEN: tel.0471602727 of per e-mail

Indien geïnteresseerd: contacteer Maria voor data en verdere info.

terug