bijzondere activiteiten december Bijzondere activiteiten


 

Zomerstage van Yogaschool Shraddhaa: Van verstrengeling naar verbinding

 

Wie yoga hoort denkt  spontaan aan ‘verbinding’. Verbinding met ons ‘Zelf’ en authentieke verbinding vanuit dat ‘Zelf’. Het klinkt tegenstrijdig, maar voor we dit kunnen moeten we eerst loskomen uit onze ‘verstrengeling’ met wat we niet zijn. Deze verstrengeling heet samyoga en ontstaat uit een diepe onwetendheid, avidyâ over wie of wat we zijn.

De 4 veda’s, Indische wijsheidsteksten daterend van duizenden jaren voor onze tijdrekening, geven antwoorden en methodes om stap voor stap terug te keren van wie we denken te zijn naar wie we werkelijk zijn.

De Taittirîya Upanishad uit de Yajur Veda samen met Ayurveda begeleiden ons van het meest tastbare, het lichaam verbonden met de 5 natuurelementen, tot het meest ongrijpbare, het zuivere bewustzijn in ons hart.

De 3 Bandha’s zijn praktische yogatechnieken die de oerkracht van de lagere chakra’s kanaliseren en ons de moed en de energie geven om iedere dag opnieuw stappen te zetten op die weg van Zelfontdekking.

Iedere stagedag is evenwichtig verdeeld tussen 2 begeleide yogapraktijken, studie en reciteren van de oorspronkelijke teksten en praktische oefeningen.

De stage gaat door in het prachtige ecologische verblijf Rosario. We beoefenen yoga en zingen mantra’s in een ruimte met een uitzonderlijke acoustiek. Tijdens de pauzes is er het ecologische buitenzwembad, de prachtige tuin, de rijk gevulde huisbibliotheek of het weidse platteland van de Vlaamse ardennen.

Waar: Rosario, Poreel 10 A, 1547 Bever
Wanneer: zondagavond 2 juli tot zaterdagochtend 8 juli 2023 Begeleiding: Maria Clicteur, Jens Keygnaert & Sophia Gomis Info en inschrijven: jens.keygnaert@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zie uitgebreid programma  .

Je kan nu al inschrijven. Indien interesse, stuur een mail.

 contacteer,  mail  Maria 

of contacteer,   mail  Jens Keygnaert

 

 

 

Terug

 

 

 

terug